Stoppen met roken tijdens zwangerschap

30.09.2019
Auteur: Okko

Een niet-geregistreerde nicotinevervanger is de e-sigaret, waarbij nicotine vrijkomt door verhitting. Vond u deze informatie nuttig? De bevalling van een te licht kind is moeilijker , omdat het kind zwakker is.

Op latere leeftijd hebben deze kinderen vaker last van gedragsproblemen, vooral als de groeivertraging in het begin van de zwangerschap is ontstaan. Overleg daarom eerst met je huisarts, voordat je nicotine-vervangende middelen gebruikt en vertel daarbij dat je zwanger bent of wilt worden.

Artikelinfo Editie. Dan kan je huisarts in uitzonderingsgevallen voorstellen nicotinepleisters te gebruiken. Stoppen met roken tijdens de zwangerschap Een zwangere vrouw rookt mee als haar partner doorrookt waar zij bij is. Stop met behulp van een begeleider Er zijn verschillende begeleiders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van vrouwen bij stoppen met roken tijdens de zwangerschap. Deze kijkt welke ondersteuning je nodig hebt en wie je kan begeleiden.

Zo voorkom je dat je zelf in de verleiding komt om weer te roken. Word je heel onrustig of kan stoppen met roken tijdens zwangerschap slecht slapen omdat je geen nicotine oude fruitkisten te koop limburg binnenkrijgt. Vertel anderen dat je niet meer in de buurt van zwangere vrouwen rookt. En geen rook van anderen inademt meerookt! Iemand anders helpen te stoppen met roken Ondersteuning van haar omgeving is voor een zwangere vrouw heel belangrijk bij het stoppen met roken en het ook cht vol te houden.

Die luistert naar je en moedigt je aan. Dit is niet verplicht.

Op die manier heb je minder last van ontwenningsverschijnselen en is de kans groter dat het je lukt. En vergeet hierbij voor je doel niet: je stopt voor de gezondheid van jou en je baby.

Roken is slecht voor je baby

Hij of zij moedigt je aan, en kijkt waar je meer hulp nodig hebt. In welke fase van je zwangerschap je ook zit, het heeft altijd zin om minder te roken of te stoppen. Wat ga je dan doen om jezelf af te leiden? Maak een afspraak met je huisarts als je wilt stoppen met roken. Doordat jij stopt met roken: krijgt je kindje meer zuurstof en voeding binnen; is je kindje gezonder als het geboren wordt; is de kans dat je kindje te vroeg geboren wordt kleiner; is de kans dat je kindje overlijdt kleiner; is de kans kans op wiegendood kleiner; heeft je kindje minder kans op een hazenlip of andere afwijkingen.

  • Gebruik geen nicotinepleisters. Stop samen met roken.
  • Deze hulp kan in de vorm zijn van telefonisch contact met een coach, persoonlijk contact of in groepsverband.

Je huisarts kan je hierin ondersteunen. Stop dan rst met roken en daarna pas met anticonceptie. Ook meeroken is schadelijk. Reacties Er zijn nog geen reacties. Je bespreekt wat je moeilijk vindt en krijgt advies. Alles over gezondheid tijdens je zwangerschap.

Mamaenzo Navigation

Wat moet ik uitleggen? Problemen met de ademhaling, de bloedsomloop, de zuurstofvoorziening in de hersenen en andere vitale organen kunnen het gevolg zijn.

Er zijn bedenkingen over de resultaten op langere termijn: het houdt het rookgedrag in stand en de langetermijngevolgen zijn nog onduidelijk. Als je blijft roken  of meeroken is dat schadelijk voor jou en je kind: je hebt meer kans op een miskraam, problemen in de zwangerschap en rond de geboorte.

Inloggen Registreren. Bel, mail of chat. Vond u deze informatie nuttig. Door te stoppen met roken heeft u:. Genderverschillen bij roken en alcoholverslaving Praktijk.

H&W abonnee

Je kind heeft later minder kans op problemen met zijn gezondheid. Gebruik de nicotine-vervangende middelen bij voorkeur alleen op moeilijke momenten. Je kan daarbij ook gebruik maken van een stoppen met roken app op je mobiele telefoon.

Ben je bij een eerdere zwangerschap blijven roken? Het kan zowel overdag als 's avonds.

Het liefst tussen nu en twee weken. Ben je bij een eerdere zwangerschap blijven roken. Bij ongeboren kinderen zijn die organen nog niet 'af'. Reacties Er zijn nog geen reacties. Vroegboekkorting voor herfst- en kerstvakantie. Waarom is dat zo belangrijk. Door de inname van nicotine en koolmonoxide ontstaat vasoconstrictie in de placenta.

Stop met roken vóórdat je zwanger bent

Creëer een optimale werksituatie voor medewerkers, verhoog productiviteit en verlaag verzuimkosten met een doordacht rookbeleid op het werk. Waarom wilde je ook al weer stoppen? Heb je moeite om anderen te zien roken? Dat bevalt beter!

Bedrijfsbrochure Referenties Informatie aanvragen Waarom laten stoppen. Maar bij een placentaloslating gebeurt dat dus al voor de geboorte. Een zwangere vrouw rookt mee als haar partner doorrookt waar zij bij is.

 Ontdek ook...